פורמט PDF הותיק עבר שינויים ופיתוחים לאורך השנים. על כן קיימים קובצי PDF שהופקו בדרכים שונות, דבר המציב אתגר ליישומים המקריאים אותם. באופן כללי אפשר להבחין בין קובצי PDF שהופקו דיגיטלית ובין קובצי PDF המבוססים על סריקה של דפים פיזיים.
קרא עודChatGPT מייצג את הדור הבא של טכנולוגיות מסייעות לתלמידים עם דיסלקציה, המספקות אפשרויות חדשות לעיבוד והבנה של טקסטים, ובכך יכול להקנות לתלמיד עצמאות רבה יותר.
קרא עודלמידה והתעמקות בטקסט עיוני מחייבות התמצאות במבנה הטקסט, כמו גם קריאה חוזרת של אזורים נבחרים בו. שני אלה אינם מתאפשרים תמיד באמצעות הקראה בלבד, ומחייבים לרוב שילוב של שמיעה וראייה.
קרא עודאוריין מתארת בגילוי לב את כרוניקת ההתמודדות שלה עם דיסלקציה – רגעי היאוש, הכאב, ההישג, והרווחה.
קרא עודקיימתי לאחרונה שיחה עם הבת שלי, אוריין (18), על "זהות דיסלקטית". תודה לאוריין שהסכימה לפרסם את השיחה.
קרא עודהדעות חלוקות בנוגע להשפעת איכות הקול על חווית ההאזנה לטקסט – יש הטוענים שהקולות הפחות טבעיים טובים דיים, ואחרים מתעקשים על הקולות הכי אנושיים שיש.
קרא עוד"שירותי Google לזיהוי דיבור והמרת טקסט לדיבור" הוא יישום מובנה באנדרויד התומך כעת גם בהקראה בעברית!
קרא עודבימים אלה הכריזה חברת Naturalsoft על תמיכה בשפה העברית ביישום הפופולרי Natural Reader. היישום תומך בהקראת טקסט, דפי אינטרנט ומסמכי PDF בקולות נעימים ומודרניים.
קרא עודתכנת Word בגרסתה העדכנית מאפשרת הקראת טקסט בעברית בקול טבעי ונעים (הילה) וכן הכתבה (הקלדה קולית) בעברית. בכך מספקת התוכנה פתרון הוליסטי לתלמיד המתמודד עם דיסלקציה ועולה ביכולותיה, בהקשר זה, על Google Docs.
קרא עודכדי לשמוע טקסט אונליין ובחינם, נוכל להשתמש ב- Google Translate (לטקסט קצר) ובמקריא טקסט אונליין (לטקסט ארוך).
קרא עודתוסף Voice Typing מאפשר הקלדה קולית בעברית בדפדפן Google Chrome ובדפדפן Microsoft Edge. הוא שימושי בעבודה במחשב עם WhatsApp Web, מסמכי Word מקוונים, Gmail, וכל אפליקציה מקוונת אחרת.
קרא עודגוגל שחררה לאחרונה תמיכה בעברית עבור הקראת דפי אינטרנט באנדרויד ואייפון, באמצעות Google Assistant.
קרא עוד